Yüksük çorbası hangi yöreye ait?
Halka (yüksük) çorbası (Adana yöresi)28 Haziran 2019
Yüksük çorbası ismi nereden gelir?
Yüksük Çorbası, adını dikişte kullanılan minik dikiş halkalarından alır. Kadınların yüksük ile hamuru kesip içine kıyma doldurup mantı yapması, Türk mutfağının ne kadar incelikli ve özenli olduğunu ve ne kadar emek gerektirdiğini bize hatırlatır.
Nohutlu mantı çorbası nerenin?
Yüksük çorbası Mersin ve Adana illerine özgü bir tarif olmasına rağmen ülkemizin birçok yerinde de yapılmaktadır. Yüksük çorbası hazırlamanın birkaç önemli püf noktası vardır. Mantı çorbası olarak da bilinen yüksük çorbası, içerisinde mantı ve nohut bulunan, aynı zamanda besleyici bir yemektir.
Yüksük nasıl yapılır?
Yüksük çorbası tarifi nasıl yapılır? Tereyağını ısıtın ve salçayı kavurun. Kaynadığında sıcak su ekleyin, tuz ve naneyi ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Yüksük çorbasının yanına ne?
Yüksük çorbanıza eşlik etmesi için et yemekleri veya fırında tavuk hazırlayabilirsiniz. Sebze yemeği olarak fasulye yemeklerini seçebilirsiniz. Dolma biberler de çorbanıza iyi gider.
Yüksük çorbasına sarımsak koyulur mu?
Su kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Bu arada, tavaya yağı ve salçayı ekleyin. Salça kavrulana kadar karıştırın. Daha önce soyulmuş ve ezilmiş sarımsağı, kuru naneyi, nar ekşisini ve biraz suyu tavadaki salça sosuna ekleyin ve kaynatın.
Yüksük çorbasına soğan konur mu?
İç harcı için 1 soğan ve 2 diş sarımsağı rendeleyin. Kıymayı, tuzu, karabiberi ve birkaç acı biberi ekleyip yoğurun. Hamuru açabileceğiniz büyüklükte parçalara bölün ve çok fazla un kullanmadan ve çok ince olmayacak şekilde açın.
Yüksük çorbası yoğurtlu olur mu?
Kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alın ve yoğurt karışımına azar azar dökün, sıcaklıkları eşitleyin. Daha sonra yoğurt karışımını çorbaya yavaşça ekleyin, sürekli karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Yüksük çorbasına nane konur mu?
MALZEMELER 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 3,5 su bardağı et suyu 3 su bardağı su 3,5 su bardağı ravioli 2 su bardağı pişmiş nohut 1 tutam nane Ramazan bereket, fazlalık, paylaşım demektir! Çorba olsun, zengin bir yemek olsun!4 Nis 2023
Sütlü keşkek çorbası nereye ait?
Sütlü Keşkek Çorbası – Karabük. Yeteri kadar karabiber, tuz ve süt ekleyip pişirin. Ateşten aldıktan sonra servis kaplarına dökün.
Dul avrat çorbası hangi yöreye ait?
Adana’nın Meşhur Dul Çorbası Tarifi 💯 Efsane Lezzetli Doyurucu Çorba Tarifleri – YouTube.
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.
Yüksük çorba hangi yöreye ait?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Neden yüksük çorbası denir?
İsmi; İçerisinde mantıyı hazırlamak için hamuru küçük daireler halinde kesmeye yarayan yüksüklerden elde edilen bu çorbaya bazı yörelerde mantı çorbası da denir. İçerisinde nohut, ravioli, ne varsa vardır.
Yüksük çorbasının malzemeleri nelerdir?
Yüksük çorbası tarifi için malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı hazır mantı, 6 su bardağı su (miktarı değişebilir), 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 dolu yemek kaşığı domates salçası, 2 tatlı kaşığı kuru nane.
Dul avrat çorbası hangi yöreye ait?
Adana’nın Meşhur Dul Çorbası Tarifi 💯 Efsane Lezzetli Doyurucu Çorba Tarifleri – YouTube.
Yüksük çorbası yoğurtlu olur mu?
Kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alın ve yoğurt karışımına azar azar dökün, sıcaklıkları eşitleyin. Daha sonra yoğurt karışımını çorbaya yavaşça ekleyin, sürekli karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Hamur çorbası nereye ait?
Aydın-Söke yöresinden nefis bir tarif; Hamur çorbası 🍲17 Ara 2019
Yüksük çorbasına et suyu konur mu?
Yüksük çorbası tarifi için malzemeler Ben biraz kavurma ekledim, bu zorunlu değil, dilerseniz kavurma yerine biraz et suyu da ekleyebilirsiniz.
Kaynak: extremmutfak.com.tr