İçeriğe geç

Alacağım Var Alamıyorum Ne Yapmalıyım

Alacağını alamayan kişi ne yapmalı?

Birisi hak ettiğini alamazsa ne yapmalıdır? Yukarıda açıklandığı gibi, hak ettiğini alamayan bir kişi iki yasal yola başvurma hakkına sahiptir. Bu yöntemlere başvurmak için bir avukatın yardımını almak insanların yararına olacaktır.

Alacagimi alamıyorum ne yapmalıyım?

Ödeme yapmayan bir müşteriden paranızı birçok farklı şekilde alabilirsiniz. Borçlu, alacaklıya olan borcunu gönüllü olarak ödemezse, bu borcu tahsil etmek için; ilamsız icra takibi (icra dairesinde) ve alacak davaları (genel mahkemelerde) açılabilir.

Elden verilen para nasıl ispatlanır?

Çalışanın nakit olarak ödendiğini nasıl kanıtlayabilirsiniz? Çalışana nakit olarak ödeme yapılıyorsa, tanıklar en önemli kanıttır. Ayrıca, çalışanın gerçek ücretleri ve karşılaştırılabilir ücretlerin belirlenmesi hakkındaki belgeler de kanıt olarak kullanılabilir.

Borç verdiğim parayı nasıl geri alabilirim?

Borç verdiğimiz bir kişi borcunu ödemezse mahkemeye gitme hakkınız vardır. Ayrıca, İcra ve İflas Kanunu’nda düzenlenen icra takibi yoluyla da iddialarınızı ileri sürebilirsiniz. Bunun için mutlaka bir belgeye ihtiyaç yoktur.

Alacağımı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?

Maaşını alamayan çalışanın nereye başvurabileceği sorusunun cevabı, çalışanın mahkemeye başvurması gerektiğidir. Bu bağlamda maaşını alamayan çalışanın yetkili iş mahkemesine başvurması ve dava açması gerekmektedir.

Paramı alamıyorum ne yapmalıyım?

Maaşı ödenmeyen bir çalışan işverene karşı dava açabilir. Dava açmanın ön koşulu tahkim kuruluna gitmektir. Çalışan iş ilişkisini haklı bir sebeple sonlandırmışsa kıdem tazminatı ve diğer ücretlere hak kazanır. Yasal gereklilikler çerçevesinde istifa etmeden çalışmayı bırakabilir.

İşyerinden paramı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?

İşyerinde sigortasız işçi çalıştırılması, ücret, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai, yıllık izin, iş sağlığı ve güvenliği, mobbing, sendikal haklar, işsizlik ödeneği gibi iş hukuku konularında şikâyette bulunmak istiyorsanız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurabilirsiniz.

Alacağımı icra yoluyla nasıl alınır?

İcra takibinin yasal olarak başlatılabilmesi için, ilgili icra dairesine usulüne uygun olarak takip başvurusunda bulunulması gerekir. İcra takibi, alacaklının talebini takip etmek için ilgili icra dairesine başvuruda bulunmasının ardından borçluya karşı borç tutarına kadar başlatılan yasal işlemlerdir.

Davada kazanılan para nasıl tahsil edilir?

Mahkeme kararı kesinleştiği anda, alacaklı avukatının icra makamına bir başvuruda bulunmasıyla borç tahsilat prosedürü resmi olarak başlatılır. İcra dairesi diğer tarafa resmi bir ödeme emri verir. Diğer taraf belirlenen süre içinde ödemeyi yapmazsa, icra işlemleri başlatılabilir.

Alacak davasında şahit yeterli mi?

Fotoğraf, belge, video ve tanıklar delil olarak değerlendiriliyor.

Elden para alıyorum ne yapmalıyım?

Ücretler nakit olarak ödeniyorsa bu durum çalışan lehine haklı fesih sebebi oluşturur. Çalışan bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İletişim Birimine ALO 170 kapsamında bildirerek şikâyette bulunabilir. Bu durumda soruşturma başlatılır ve kanuna aykırılık varsa gerekli tedbirler alınır.

Elden para aldığımı nasıl kanıtlarım?

Sigortalının bizzat ücret aldığını gösteren işveren veya işverenin imza ve kaşesini taşıyan makbuz, sigortalının işverenden aldığı gerçek ücret miktarını gösteren bankaya sunulan belge, fazla mesai yapıldığına dair iş sözleşmelerinde belirtilen belgeler.

İbana yollanan para geri alınır mı?

Transfer işleminin doğası gereği, para gerçekleştirildikten hemen sonra gönderilir. Başka bir deyişle, hemen diğer tarafın hesabına aktarılır. Bu nedenle, para transferi işlemlerinde genellikle işlemi iptal etme veya geri alma olasılığı yoktur.

Birisine borç verdim alamıyorum ne yapmalıyım?

Bir mahkeme kararı olmadan icra takibi başlatabilirsiniz. Borçlu 7 gün içinde itiraz etmezse, icra takibi kesinleşir ve haciz yoluyla borç tutarını tahsil edebilirsiniz. İtiraz ederse, itirazı iptal etmek için dava açarak ve size borcu olduğunu kanıtlayarak itirazı talep edebilirsiniz.

Banka dekontu kesin delil sayılır mı?

Asılsız bir banka havalesinin yazılı delilin başlangıcı olarak kabul edilmesi mümkün değildir. (Kaynak: Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 2017/710 ve 2019/11468 sayılı kararları) Ancak açıklama niteliğinde olan banka havalesi makbuzları delil olarak kabul edilmektedir.

İşyerinden paramı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?

İşyerinde sigortasız işçi çalıştırılması, ücret, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai, yıllık izin, iş sağlığı ve güvenliği, mobbing, sendikal haklar, işsizlik ödeneği gibi iş hukuku konularında şikâyette bulunmak istiyorsanız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurabilirsiniz.

Alacak nasıl ispat edilir?

Alacaklı durumunda olan kişi, sunduğu sözleşmeyi sözlü veya yazılı olarak müşterek belge ile ispat edebilir.

Alacak verecek davalarına hangi mahkeme bakar?

Ücretin nispi tutarı, borç miktarına göre hesaplanabilen bir tutardır. Gayrimenkul değerleriyle ilgili borç için dava açmak için, davanın konusunun değeri ve tutarı ne olursa olsun, aksi yönde bir karar olmadıkça, asliye hukuk mahkemelerine başvurulması gerekir.

Alacak davasında şahit yeterli mi?

Fotoğraf, belge, video ve tanıklar delil olarak değerlendiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Milf Escort