Bezelye tohumu kaç TL?
2024’te en popüler bezelye tohumu çeşitleri ve fiyatları. 7 günde çimlenen çim tohumu. Yazdırılabilir 6’lı çim tohumu -2 kg kg10 00 Miktar: 1 satır daha
Yem bezelyesi tohumu kaç para?
2024 yılında en çok tercih edilen tarla bezelyesi çeşitleri ve fiyatları. GRUPLAR CEED 7 günde çimlenen 6 çim tohumu karışımı -2 kgulusoy tohumu 4 m Joker gold çim tohumu karışımı kg1 kg1 satır daha
En verimli bezelye tohumu hangisi?
Ancak Ata tohumu yüksek verimli ve iri taneli bezelye vermesi nedeniyle en iyi tohumlardan biridir.
1 dönüme ne kadar bezelye tohumu ekilir?
Bu nedenle her çukura 4-5 adet tohum atılır. Ortalama olarak dekara 10-12 kg tohum ekilir.
Bezelye kilosu kaç lira?
830 gr 40,95 TL/kg.
Bezelye hangi aylarda ekilir?
Bezelye genellikle açık alanda yetiştirilir. Bezelye tohumu ve fideleri iklim koşullarına bağlı olarak Kasım ayından Mayıs ayına kadar ekilebilir.
Yem bezelyesi kaç kg ekilir?
Ekim sonu veya Kasım başında ekildiğinde dekara 10-14 kg saf tarla bezelyesi, karışık ekildiğinde ise 8-10 kg kullanılması önerilir. Karışık ekimlerde dekara 2-4 kg tritikale, buğday ve arpa ekilmelidir.
Yemlik bezelye ne zaman ekilir?
Tarla bezelyesi yetiştiriciliği hem yaz hem de kış aylarında yapılabilir. Ilıman iklime sahip bölgelerde kış ekimi, soğuk bölgelerde ise yaz ekimi tercih edilir. Ülkemizde kış ekimi Kasım ve Aralık aylarında yapılır. Yaz ekimi için Şubat-Mart ayları uygun kabul edilir.
Yem bezelyesi soğuğa dayanıklı mı?
Tarla bezelyeleri -8 °C’ye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir, ancak kuraklığa ve sıcağa karşı toleransları düşüktür. Toprak seçici olmasa da, nemli, yüksek su tutma kapasitesine sahip, fosfor ve kireç içeren nötr veya alkali topraklar daha yüksek verimlilik sağlar. Tarla bezelyeleri serin bölgelerde ilkbaharda ve ılıman bölgelerde kışın ekilebilir.
Bezelye hangi gübreyi sever?
Dikimden önce ve toprak işleme sırasında gübreleme yapmalısınız. Toprak yapısına bağlı olarak dekara 3-4 kg azot, 8-10 kg fosfor ve 20 kg potasyum ekleyebilirsiniz. Gübrelemede potasyum sülfat (%48-50) veya DAP gübreleri (%18-46) kullanabilirsiniz. Hafif yapılı topraklarda ve elle hasat yaparken gübre miktarını artırabilirsiniz.
Hangi bezelye iyidir?
Herhangi bir yemeğe lezzetli, sağlıklı bir tat katarlar. Protein alımınızı artırmak ve diyetinize çeşitlilik katmak istiyorsanız bezelye filizi iyi bir kaynaktır. Ayrıca güveçlerde de harika bir tada sahiptirler.
1 Çuval bezelye Kaç Kilo?
BAŞHAN BEZELYE 20 KG TORBA.
Bezelye en çok hangi ilde yetişir?
Bezelyenin serin iklim bitkisi olduğunu söyleyebiliriz. Yaz aylarını sevmeyen bezelye, çoğunlukla yağışlı mevsimde yetişir. Türkiye’de bezelye Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Ülkemizde en çok bezelyenin yetiştiği iller İzmir, Balıkesir, Bursa, Hatay ve Adana’dır.
Bezelye kaç kez toplanır?
İlkbaharda hasat edilecek bezelyeler Ekim-Kasım-Aralık aylarında, yazın hasat edilecek bezelyeler ilkbaharda ekilir. Kışın sert geçmediği yerlerde hasat ilkbaharda, kışın sert geçtiği yerlerde ise hasat yaz aylarında yapılmalıdır.
Bezelye kaç günde bir sulanır?
Bezelye sulama: Bezelye sulama en az iki kez yapılır, çiçeklenmeden önceki dönemde ve meyve tutumundan sonraki dönemde. Çok nadir durumlarda, hava çok kuru olduğunda, üçüncü bir sulama yapılabilir. Sulama karık yöntemi veya yağmurlama yöntemi ile yapılır.
1 Çuval bezelye Kaç Kilo?
BAŞHAN BEZELYE 20 KG TORBA.
Bezelye hangi aylarda satılır?
Bezelyenin en taze zamanı genellikle Nisan’dır. En taze bezelyeler Nisan ayında pazara gelir. Tüketmeyi sevenler bezelye pazarına gidip Nisan ayında alışveriş yapabilirler. Bezelye satışları Nisan ayı hariç yaz boyunca devam eder.
Bezelye ne kadar verim verir?
Bezelye verimi, bezelye çeşidinin bulunduğu yere ve çeşidine, bakladaki tane sayısı ve büyüklüğüne ve ekolojik koşullara bağlı olarak değişmektedir. Bir dekar alandan 1500-2000 kg baklalı taze bezelye, bir dekar alandan ise 500-800 kg taze bezelye elde edilebilmektedir.
Bezelye ne kadar su ister?
Sonbaharda bezelye yetiştirmek için, gelişme dönemi genellikle yağmurlu dönemlerle çakıştığı için sulamaya gerek olmayabilir. İlkbahar yetiştiriciliğinde düzenli sulama gerekir. En az iki kez, bir kez çiçeklenmeden önce ve bir kez de meyve tutumundan sonra sulayabilirsiniz.
Kaynak: phyto.com.tr