Online check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?
Online check-in yaptıktan sonra biniş kartı bilgileriniz e-posta adresinize gönderilecektir. Bu biniş kartını yazdırabilir veya mobil biniş barkodunu kullanarak uçağa binebilirsiniz.
Check-in yaptıktan sonra bilet alınır mı?
Online check-in işleminizi tamamladıktan sonra, mobil biniş kartı kabul eden havalimanlarının güvenlik kapılarında e-posta veya SMS yoluyla size gönderilen barkodu biniş kartınız olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz havalimanında yazdırabilirsiniz.
Online uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?
Özellikle sadece el bagajıyla seyahat ediyorsanız, çevrimiçi check-in yapabilir ve havaalanında sıra beklemeden doğrudan güvenliğe gidebilirsiniz. Ancak, check-in yaptıktan sonra bagajınızı yine de check-in yaptırmanız gerekeceğini unutmayın.
Check-in yapıldıktan sonra ne yapılır?
Check-in kontuarında bilet ve kimlik kontrolü tamamlandıktan sonra bagajınız (varsa) alınacak ve biniş kartınız verilecektir. Bu işlemlerden sonra, havalimanındaki bilgi ekranlarını kullanarak uçuş kapınızı kontrol edebilir ve biniş kartınızla uçağa binebilirsiniz.
Thy check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?
Bu, web sitemizde veya mobil uygulamamızda rezervasyon kodunu (PNR) ve soyadını girerek yapılabilir. Çevrimiçi check-in yaparken mobil biniş kartınızı cep telefonunuza gönderebilir ve web sitemizde işlem yaparken kartınızı yazdırabilirsiniz.
Uçak bileti çıktısı nasıl alınır?
Uçak biletinizi online satın aldıktan sonra belgeyi bilgisayarınıza indirip yazıcıya göndererek yazdırabilirsiniz. Ayrıca e-bilet belgenizi e-posta hesabınıza gönderilecek e-postada da bulacaksınız.
PNR kodu nedir?
Rezervasyon kodu olarak kullanılan yolcu adı kaydı, harf ve sayıların birleşimi olan altı haneli bir alfanümerik koddur. Uçuş bilgilerinizle ilgili düzenlemeler yapmak, örneğin yeni kayıp biletler düzenlemek ve havaalanında bilet basmak için PNR kodunuza ihtiyacınız olacak.
Uçağa binmek için biniş kartı yeterli mi?
Mobil biniş kartı, görevlilerin uçuş biletinizi güvenlik kontrol noktasında ve havaalanındaki biniş noktalarında tespit etmesini sağlar. Pegasus Havayolları aracılığıyla aldığınız mobil biniş kartı, bagajınız yoksa uçağa hızlı bir şekilde binmenizi sağlar.
Pegasus check-in yaptıktan sonra bilet açığa alınır mı?
Check-in işleminiz kaldırıldıktan sonra, aşağıdaki Online Asistan butonunu kullanarak Müşteri Deneyimi ekibimizle iletişime geçerek iptal, değişiklik veya askıya alma konusunda yardım alabilirsiniz. Yurt içi uçuşlarda, kalkıştan 2 saat öncesine kadar işlem yapılabilir.
Uçağa en son kaç dakika kala binilir ajet?
Tüm yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar için kalkış saatinden en az 20 dakika önce kapıda olmanız gerekmektedir. Uçuşunuzu planlarken bazı terminallerde kapıya ulaşmanın 25 dakikaya kadar sürebileceğini lütfen göz önünde bulundurun.
Online bilet aldıktan sonra ne yapmalıyım?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. Biletinizi satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz size e-posta ve SMS yoluyla gönderilecektir. Biletinizi yazdırmanıza gerek kalmadan sadece kimliğinizi göstererek kolayca seyahat edebilirsiniz.
Uçak altı bagajında neler yasak?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
Check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?
Biniş kartınızı havaalanından alın: Havaalanına gidiyorsanız, fiziksel biniş kartınızı kiosklardan ve kontuarlardan alabilirsiniz. Havaalanında check-in yapmak istiyorsanız, havayolunun kiosklarından veya kontuarlarından check-in yapabilir ve biniş kartınızı yazdırabilirsiniz.
Uçağa binerken takı takılır mı?
Uçağa binerken takı takmak zararlı veya yasak değildir.
Online check-in yapılmazsa ne olur?
Ücretsiz online check-in kullanmayan ve uluslararası uçuşlarımız için bireysel veya grup rezervasyonu olan yolcularımızdan, check-in kontuarında 5 € (yolcu başına, tek yön) tutarında havaalanı check-in ücreti tahsil edilecektir.
Biniş kartı en son ne zaman alınır?
Uçuşunuzun kalkış saatinden iç hatlarda en az 45 dakika, dış hatlarda ise en az 60 dakika önce biniş kartlarınızı almanız ve bagaj işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.
Online biniş kartı ne demek?
Mobil biniş kartı veya mobil biniş barkodu, çevrimiçi ve mobil işlemlerle erişilebilen bir QR kodu türüdür. Bagajı olmayan yolcular, uçağa binmeden önce mobil barkodu güvenlik kontrol noktalarındaki ilgili görevlilere ve biniş personeline göstererek uçağa hızlı ve rahat bir şekilde binebilirler.
Pegasus biniş kartı ne zaman alınır?
Mobil biniş kartı (barkod) nedir? Online check-in’in uçuşunuzdan 60 dakika önce kapandığını unutmayın! Bagajınız varsa, kontuar kapanmadan önce bagajınızı teslim etmelisiniz. Bagajınız yoksa, biniş kartınızla doğrudan uçağa binebilirsiniz.
Yolcu biniş kartı fatura yerine geçer mi?
Havayolu ile yurt içi veya yurt dışı yolcu taşımacılığı yapanlar tarafından düzenlenen e-biletler, yukarıda belirtilen Tebliğde belirtilen esaslar çerçevesinde Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre fatura yerine geçen belge olarak kabul edilmekte olup ayrıca fatura düzenlenmesine gerek bulunmamaktadır.